Veel mensen die een iPhone bezitten, vragen zich af of zij een smartwatch met Android Wear kunnen gebruiken. Het korte antwoord is: ja, vaak is dit gewoon mogelijk. Toch zijn sommige dingen juist niet mogelijk. In dit artikel leggen we je uit wat er allemaal wel en niet mogelijk is.
Android Wear 2.0 maakt het mogelijk om een Android Wear smartwatch met je iPhone te “pairen”. De ervaring voor jou als gebruiker is dan bijna zo goed als wanneer je een Android-smartphone gebruikt. Als je een oudere versie van Android Wear hebt gebruikt in combinatie met Apple’s iOS, dan weet je dat de mogelijkheden zeer beperkt waren, maar dat alles wel gewoon werkte. In dit artikel focussen we ons daarom op Android Wear 2.0.
Android Wear 2.0 in combinatie met de iPhone
Wanneer je een iPhone hebt is de Apple Watch misschien een logische keuze. Toch zijn er genoeg mensen die – om wat voor reden dan ook – geen Apple Watch willen kopen. Dit kan komen doordat deze erg duur is, maar ook omdat ze een ander model mooier vinden (Moto 360, LG Watch Sport of de Samsung Gear IconX editie).
Welke apparaten werken?
Je hebt een iPhone 5 of nieuwer nodig en daarop moet minimaal iOS 9 draaien. Alleen dan kun je je iPhone met Android Wear koppelen. Daarnaast moet je smartwatch met Android Wear ook werken met iOS. Google heeft deze compatibiliteit de laatste jaren flink uitgebreid, maar sommige oudere modellen werken nog steeds niet (officieel) met Apple’s telefoon.
iPhone & Android Wear: wat kan wel?
Siri zal jaloers zijn, want je kunt nu Google Assistant als “alleenstaande” app gebruiken op je Android-smartwatch. Sommige andere apps zullen echter niet werken omdat ze puur en alleen compatibel zijn met Android-telefoons. Wel kunnen veel third party-apps inmiddels overweg met iOS. De Google Play Store staat nu op de smartwatch zelf, waardoor je geen apps meer hoeft te downloaden vanaf je Android-telefoon. Dit opent de weg voor veel iPhone-gebruikers.
Wat kan niet?
We kunnen kort maar duidelijk zijn over de dingen die niet mogelijk zijn wanneer je een iPhone én een Android Wear-smartwatch samen gebruikt:
- iMessage-berichten worden niet doorgestuurd naar je smartwatch
- De integratie van Agenda en e-mail zijn niet optimaal
Je kunt deze laatste ondervangen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Gmail-app (direct op je smartwatch). Je omzeilt dan de iPhone.
Android Wear iPhone App
Er is tegenwoordig ook een app voor iPhone-gebruikers die een Android Wear-smartwatch gebruiken. Deze kan een hoop, maar uiteindelijk maakt het weinig verschil.
Conclusie
De beste experience zal altijd zijn: de combinatie iPhone en Apple Watch of Android Wear en Android-telefoon. Andersom kan (tegenwoordig) wel, maar zal vaak tot frustraties leiden.